Reset je Chakra's

balk

Over het programma 'Reset je Chakra's'

Yvonne van Putten

Wil jij meer grip hebben op jouw energiebalans? Doe dan mee met het programma 'Reset je chakra's'.

Dit programma is geschreven door Yvonne van Putten van Reikipraktijk Oud-Beijerland. Yvonne werkt al jaren met energie en is veel met de chakra's bezig. In de loop van haar werkzame leven als Reikitherapeut heeft zij allerlei kennis vergaard over de chakra's. Al deze kennis is nu gebundeld in dit programma.

Het programma bestaat uit 13 lessen die je in 13 weken doorloopt. Iedere week 1 les dus. Maar geen haast hoor, het is jouw tijd en jouw tempo.

Yvonne verzorgt aanvullend iedere 3 weken een chakra-meting voor jou middels een biotensor. Je ontvangt de testresultaten per mail. Wanneer je dit programma gebruikt om zelf te groeien, kun je deze chakra-meting gebruiken ter aansturing of ter bevestiging van jouw groei.

Chakra

Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent 'cirkel' of ‘wiel’. Het is een term die zijn oorsprong vindt in het oude India. De Indiase cultuur gaat er vanuit dat ons lichaam ook een energetisch lichaam bevat. Naast ons fysieke lichaam en emotionele lichaam hebben we dus een energetisch lichaam. Dit energetische lichaam bestaat uit chakra's en meridianen (energiebanen). Deze laatste zijn bij de meeste mensen wel bekend. De meridianen worden ook gebruikt bij de Chinese behandelwijze acupunctuur en acupressuur. Chakra's zijn bij veel mensen nog redelijk onbekend. Vandaar natuurlijk deze serie lessen. Voor jou is het straks een eitje.

Wanneer we als mens reincarneren komt onze ziel in een nieuw lichaam. Onze chakra's zijn dan al wel aanwezig maar nog niet volledig ontwikkeld. Dit doen we tijdens ons leven op aarde. Ons basischakra ontwikkelen we vanaf onze geboorte tot aan ons 7e jaar. Ons heiligbeenchakra ontwikkelen we vanaf ongeveer ons 6e jaar tot ons 14e jaar. Vervolgens is onze zonnevlecht aan de beurt en zo verder.

En zo groeien we door en ontwikkelen onze chakra's zich één voor één. We worden ons steeds meer bewust van wie we zijn, wat we willen, wat we voelen, wat we willen spreken, wat we willen zien en wie we met elkaar zijn.

Verstoord chakra

Zodra een chakra te weinig of te veel levensenergie heeft, kun je dat gaan merken aan bepaalde lichamelijke klachten. Denk aan het hebben van koude handen en koude voeten. Maar ook in je gedragingen kun je merken welk chakra verstoord is en waardoor jouw energiebalans kwijt is.

Ons fysieke, emotionele en energetische lichaam moeten in evenwicht zijn om goed te kunnen functioneren, ook wel de holistische visie genoemd. Pijn in de onderrug bijvoorbeeld is een hele bekende pijn voor veel mensen. Pijn in de onderrug kan natuurlijk veroorzaakt worden door het fysieke lichaam, bijvoorbeeld doordat het bovenin de rug vast zit. Een fysiotherapeut helpt jou vervolgens om los te worden in de bovenrug waardoor je onderrug geen pijn meer ervaart. Probleem opgelost? Dat kan. Wanneer klachten echter blijven terugkeren, kan het interessant zijn om verder te kijken. Kan de rugpijn veroorzaakt worden door oude emoties die zich 'vastgezet' hebben in het lichaam en een uitweg zoeken? Het emotionele lichaam is vastgelopen en dit uit zich in het fysieke lichaam. Wanneer dan ook de energiestroom geblokkeerd wordt naar andere lichaamsdelen kunnen er naast de rugpijn ook allerlei andere klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan hormonale klachten of emotionele wisselvalligheid. Tal van klachten en dan is de verwarring voor het lijf en jouzelf compleet. Waar te beginnen?

Spiertesten

Eén van de manieren om te testen welk chakra uit balans is of welke chakra's uit balans zijn, zijn spiertesten. Middels spiertesten kun je jezelf testen. In dit programma gaat Yvonne jou leren hoe je dit bij jezelf kunt doen of bij een ander.

13 Lessen

In de komende 13 lessen kom je alles te weten over de chakra's. Per les wordt steeds 1 chakra behandeld in tekst en in video en vind je de tips en trucs om te werken aan dit chakra. Tevens vind je steeds een overzicht van al hetgeen je kunt doen ter verzorging en onderhoud.

Je kunt op verschillende manieren aan je chakra’s werken. Diverse activiteiten dragen bij aan het openen of doorstromen van je chakra’s. Maar ook voedsel en kleuren kunnen hun werk doen. Het dagelijks gebruik van affirmaties kan ook bijdragen. Zoek een manier van werken aan je chakra's of verzorging en onderhoud van je chakra's die bij jou of jouw cliënt past. Die houd je namelijk het langst vol.

Aanmelden

Het aanmelden kan hier via deze link.

Disclaimer

Het bestaan van chakra's en de eventuele invloed van chakra's op ons lichaam is NIET wetenschappelijk aangetoond. Het betreft een filosofisch concept.
Door het volgen van het programma 'Reset je chakra's' kun je jezelf niet genezen. Voor hulp bij ziekte en genezing is het ALTIJD aan te raden een (huis)arts te bezoeken.

Video's

Hieronder vind je voorbeeld video's zoals deze per les zijn bijgevoegd.

videoles

Videoles 1

videoles

ChakraMeditatie 1

videoles

Chanten 1

***Deelname aan het programma kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

Het bestaan van chakra's en de eventuele invloed van chakra's op ons lichaam is NIET wetenschappelijk aangetoond.
Het betreft een filosofisch concept. Door het volgen van mijn lessen kun je jezelf niet genezen.
Voor hulp bij ziekte en genezing raad ik je aan ALTIJD een (huis)arts te bezoeken.


Reikipraktijk Oud-Beijerland BalansCoach.online CAT